Ce Soare răsare! – album de colinde autentice românești


Coperta album de colinde 'Ce Soare rasare' Afis concert de colinde Coperta album de colinde

Ce Soare răsare! – album de colinde autentice românești – este darul de bucurie pe care copiii, părinţii şi cadrele didactice ale Şcolii “Sfântul Antim Ivireanul” și Grădiniței „Troița” îl fac tuturor celor care în sufletul lor şi în viaţa de zi cu zi caută să păstreze legătura cu ceea ce ne-au lăsat strămoşii noştri: credinţa şi tradiţia.

Acest CD cuprinde 14 colinde culese cu mare atenţie din bogata şi valoroasa moştenire a neamului nostru. Ele reprezintă poate cele mai autentice trăiri muzicale ale sufletului poporului român, fiind un album unic ce va aduce cu siguranță multă bucurie în numeroase familii în preajma marelui praznic al Nașterii Domnului.

Lansarea albumului Ce Soare rasare! a avut loc pe 26 noiembrie la ora 18.00 la Filarmonica Banatul in Timisoara cu sala arhiplină.

Cumpărând acest CD pentru angajații sau partenerii dumneavoastră dăruiți bucurie și contribuiți la o educație curată, sănătoasă și temeinică, bazată pe respectul pentru tradițiile neamului nostru și dragostea pentru valorile autentice. Prețului albumului de colinde este 20 lei, iar pentru o comandă de peste 50 de bucăți este doar 15 lei. Pentru comenzi puteți să ne contactați la telefonul 0722 502 123 / 0751 515 331 sau email: cd@pro-logos.ro.

De asemenea, albumul de colinde poate fi cumpărat de la librăriile Cărturești și Cartea de nisip din țară, Librăria Sophia și de la libraria Esotera. De asemenea, CD-ul poate fi comandat la adresa cd@pro-logos.ro, pe site-urile www.librariaortodoxia.ro și www.sinaxa.net.

Povestea realizării albumului de colinde Început ca un proiect îndrăzneț și încrezător în puterea dăruirii, Ce Soare răsare! a angrenat peste 28 de copii între 4 și 10 ani, părinți, cadre didactice, specialiști și susținători – o adevărată familie lărgită, a cărei forță a constat în dedicare, perseverență, respect și comuniune.

Ce Soare răsare! este totodată un proiect ce a adus lucruri inedite în viața fiecăruia dintre cei implicați. Preșcolarii și școlarii acestui cor au avut ocazia ca, la vârsta la care joaca este munca lor, ei să muncească cu adevărat, precum adulții profesioniști. Bucuria este că această muncă nu i-a transformat în oameni mari, ci doar i-a îmbogățit cu o experință inedită de învățare și de creștere interioară.

Adina Botezatu, profesoara de muzică ce a sădit în acești copii iubirea pentru muzică corală și, totodată, cea care a făcut selecția acestor minunate colinde rar interpretate în zilele noastre, a condus acest cor de copii atât ca dirijor, cat și ca pedagog. Pentru ea, ineditul proiectului Ce Soare rasare! este descoperirea unei comunități care își învață copiii să ducă lucrul până la capăt, având ea personal bucuria de a educa în acești copii o atitudine sănătoasă față de muncă și față de lucrul bine făcut. Acum are convingerea că acești copii vor crește în a fi adulți frumoși, tocmai pentru ca această muncă serioasă și grea va rodi în ei.

Pentru Iosif Todea, dirijorul Corului Filarmonicii Banatul din Timișoara, cel care a asigurat sonorizarea și înregistrările, ineditul acestui proiect îl constituie lucrul profesionist cu copii de vârste așa de mici. El vede în acest CD un act de descoperire și punere în valoare a unor cântece din ritul vechi, înveșmântate armonic în stil modern.

Daniel Simion, cel care a asigurat orchestrația acestui album, vede ineditul proiectului Ce Soare răsare! în șansa de a explora sufletul poporului român prin aceste colinde și de a crea pentru fiecare în parte un anume tip de orchestrație, convins fiind că bucuria Nașterii Domnului este un prilej minunat de slăvire prin muzică. Cele 14 colinde, deosebite între ele dar unitare în ansamblu, sunt un reper unic în acest domeniu, muzica fiind interpretată de instrumentiști adevărați, alături de vocile autentice ale copiilor.

Date de contact

 • Telefon:

  +40 723 528 594
  +40 758 876 482

 • Email:

  contact@gradinitatroita.ro

 • Adresa:

  Bld. Liviu Rebreanu nr. 35, 300210,
  Timişoara, Timiş
  România